Misterele civilizatiei Egiptene si obiectele ciudate din piramida


Dacă luăm în considerare punctul de vedere al multor arheologi, civilizaţia egipteană este un fenomen greu de explicat. După părerea lor, s-a trecut dintr-o dată, în mod brutal, de la aglomerare de clanuri primitive – ai căror membri abia dacă ştiau să şlefuiască piatra – la o civilizaţie foarte avansată, cea a faraonilor – care pare să fi apărut dintr-o dată. De altfel, arheologia Egiptului Antic e plină ochi de enigme. În Valea Nilului, egiptologii sovietici au scos la lumina zilei, în timpul unor cercetări neoficiale, nişte lentile de… telescop, lucru care demonstrează un avans formidabil din punct de vedere tehnic. Dar atunci când vorbim despre enigmele arheologice ale Egiptului Antic, ne gândim înainte de toate la cele trei piramide şi la Sfinxul din Gizeh. Faraonii Keops, Kefren şi Mikerinos au folosit aceste piramide drept altare sacre. Dar ele fuseseră costruite cu mult înaintea lor şi nu aveau destinaţie de morminte. Cât despre Sfinx, faraonul Kefren a pus să fie reparat, pentru ca gigantică statuie începuse să se deterioreze în epoca sa, lucru care îi demonstrează construcţia mult anterioară.

S-a râs mult timp de „piramidologii” care încercau să găsească în hăţişul de coridoare a Marii Piramide (a lui Keops), cheia profeţiilor lui Nostradamus sau a Apocalipsei. Cu toate acestea, niciun cercetător de bună credinţă nu ar putea nega seria seria de fapte care dovedesc nivelul ştiinţific, astronomic şi matematic la care ajunseseră adevăraţii constructori ai acestui edificiu. Culoarul de la intrarea Marii Piramide este orientat cu exactitate (o marjă de eroare de 0.0007% !) spre steaua care la data construcţiei era steaua polară. Simpla construcţie a unui astfel de monument dovedeşte un nivel extrem de evoluat al cunoştinţelor ezoterice în materie de arhitectură, de matematică şi de astronomie. Iar construcţia în sine, nu este şi ea o minune? Cum s-au dobândit aceste cunoştinţe halucinante într-o perioadă atât de scurtă, se întreabă cercetătorii problemei.

Descoperirile ciudate ale unui calif musulman în piramidele egiptene

După cucerirea Egiptului de către musulmani, unul dintre primii califi din Cairo, foarte intrigat de misterele Marii Piramide, care nu fusese încă violată la acea vreme, a vrut să afle secretul ei. Dar cum nu reuşea să descopere poarta ascunsă a monumentului, ştiind totuşi amplasarea ei aproximativă, s-a hotărât să foreze o trecere care să ajungă în interior. După multe eforturi, muncitorii au reuşit să sape această trecere. Oameni califului au intrat în camera numită „a regelui”, apoi în cea „a reginei”. Acolo au făcut nişte descoperiri uluitoare, care sunt relatate într-un manuscris arab, intitulat „Murtadi”. Pe o masă imensă, au găsit două statui, cea a unui bărbat, din piatră neagră, care ţinea o lance în mână şi cea a unei femei, din piatră albă, care înarmată cu un arc. Aspectul fizic al acestor personaje era de tipul omenesc reprezentat în mod curent de arta egipteană. Pe mijlocul mesei se găsea un vas închis în mod ermetic, tăiat în cristal roşu. „A fost umplut cu apă, apoi cântărit. Era la fel de greu ca atunci când era gol”, se spune în manuscris. Un mister încă nedezlegat. Oamenii califului au mai găsit o păpuşă automată din aur roşu, având forma unui cocoş acoperit cu pietre preţioase şi având două diamante imense în loc de ochi. „S-au apropiat şi pasărea a scos un strigăt îngrozitor, începând să bată din aripi în timp ce în camera mortuară s-au auzit mai multe voci, vorbind o limbă de neînţeles.”

0 Response to "Misterele civilizatiei Egiptene si obiectele ciudate din piramida"

Trimiteți un comentariu

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme